Těstovinové kouzlo
Suroviny
500 g vepřového masa (plecko)
400 g těstovin (větší druh)
4 lžíce sádla
2 cibule
3 stroužky česneku
3 sladkokyselé okurky
drcený černý pepř
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce kečupu
sůl
vývar (voda)
tvrdý nastrouhaný sýr
Postup
Nejdříve si nakrájíme maso na kostky a oloupeme cibuli. V kastrolu rozpálíme olej (sádlo) a cibuli na něm osmahneme. Jakmile zesklovatí, přidáme nakrájené maso, po všech stranách opečeme, osolíme a zalijeme vývarem (můžeme jej připravit i z masové kostky). Přikryjeme pokličkou a dusíme, až je maso téměř měkké. Občas zkontrolujeme, zamícháme a podle potřeby přilijeme vývar. Zatím si oloupeme česnek, rozdrtíme černý pepř (v hmoždíři, v mlýnku na koření), nastrouháme sýr, nakrájíme kyselé okurky na kolečka. Ke konci dušení masa přidáme prolisovaný česnek, pepř, okurky, rajčatový protlak i kečup, promícháme a ještě chvíli společně prohřejeme. Potom smícháme s uvařenými těstovinami a servírujeme. Samozřejmě v kombinaci s trochou zeleniny nebo se zeleninovým salátem je to také zajímavé. (Na obrázku je i mrkvový salát s rozinkami a pomerančem.)
Poznámky: Toto jídlo je poměrně jednoduché a je vhodné pro vaření na chatě i chalupě. Dobře se i ohřívá a chutná i druhý den, když se dobře odleží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 376x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Těstovinové kouzlo
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!