Smažený květák
Suroviny
1 velký květák
sůl
strouhanka
3 vajíčka
200 ml mléka
5 lžic hladké mouky
olej na fritování či smažení
Postup
Květák na smažení vybíráme kvalitní, s pevnými a bílými růžičkami. Rozdělíme jej na několik částí a částečně uvaříme v osolené vodě. Doba vaření květáku záleží na velikosti jednotlivých dílů - květák by měl zůstat i po uvaření dostatečně pevný a neměl by se "rozpadat" při dalším zpracování. Připravíme si tři menší misky s vyšším okrajem. Do jedné dáme hladkou mouku, ve druhé rozšleháme tři vajíčka se špetkou soli a trochou mléka a do třetí dáme strouhanku. Jednotlivé uvařené kusy květáku postupně obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Strouhanku se snažíme trochu přitisknout, aby při smažení neopadávala. Nejlépe se květák smaží ve fritovacím hrnci, protože se osmaží rovnoměrně ze všech stran. Pokud jej budeme smažit v kastrolu či na pánvi, počítáme s tím, že budeme potřebovat více tuku. Po osmažení necháme přebytečný tuk okapat nebo "odsát" na ubrousku. Podáváme s vařenými brambory a s tatarskou omáčkou. Ke smaženému květáku se dobře hodí například hlávkový salát.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 742x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Smažený květák
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!