Čínský meč
Suroviny
700 g vepřového masa (plecko, kýta)
3 vejce
4 lžíce oleje
4 lžíce maggi
2 lžičky worcesteru
2 lžičky moučkového cukru
2 lžičky pálivé papriky
1 velký pórek
1 červená cibule na ozdobu
Postup
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme ho do nálevu, který jsme připravili smícháním vajec, oleje a všeho výše uvedeného koření. Pečlivě promícháme, misku s naloženým masem přikryjeme fresh fólií a necháme v chladnu (nejlépe dole v ledničce) uležet alespoň 24 hodin. Druhý den rozpálíme na pánvi trochu oleje a celou misku s naloženým masem na pánev vyklopíme. Restujeme asi 10 minut, potom přidáme na kolečka nakrájený pórek a promícháme. Za občasného míchání opékáme ještě několik minut - stačí, až pórek změkne. Podáváme s rýží, bílým chlebem či hranolky. Ozdobíme kolečky červené cibule.
Poznámka:
Nemáme-li pórek, můžeme jej nahradit dvěma hrstmi nakrájené cibule. Není to však úplně ono. Také pálivá paprika se dá nahradit tabascem či chilli kořením.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 968x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Čínský meč
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!