Reveňový koláč s bílkovým sněhem
Suroviny
400 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
200 g tuku (Hera)
voda
Náplň:
600 g reveně (rebarbory)
200 g moučkového cukru
citrónová kůra
50 g rozinek
50 g mandlí
Bílkový sníh:
4 bílky
140 g moučkového cukru
Postup
Řapíky reveně (rebarbory) oloupeme - odstraníme tak tenkou a tuhou vrchní slupku. Potom je nakrájíme na kostičky a smícháme je se spařenými rozinkami, oloupanými a nasekanými mandlemi a moučkovým cukrem. Mouku smícháme v míse s práškem do pečiva, přidáme nasekaný změklý tuk a podle potřeby vodu. Rukama vypracujeme polotuhé těsto, které rozválíme, přeneseme pomocí utěrky na vymaštěný plech a posypeme rovnoměrně reveňovou náplní. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Zatím si z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do něj moučkový cukr a ještě jednou ušleháme. Ke konci pečení (okraje koláče začínají růžovět) vyjmeme plech z trouby a na koláč rovnoměrně rozvrstvíme bílkový sníh. Snížíme teplotu v troubě a ještě chvíli zapékáme, aby bílkový sníh na povrchu ztuhl. Ještě vlahý koláč krájíme na čtverce či jiné tvary.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 737x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Reveňový koláč s bílkovým sněhem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!