České buchty dle Sandtnerové
Suroviny
500 g hladké mouky
sůl
citrónová kůra
vanilkový cukr
50 g cukru krupice
20 g droždí
250 ml mléka
60 g másla
1 žloutek
50 g másla na vymazání pekáče
20 g moučkového cukru na posypání
Postup
Nejdříve si připravíme kvásek. Určené množství droždí rozdrobíme do menší misky, přidáme čajovou lžičku cukru a mícháme tak dlouho, až se kvasnice s cukrem rozpustí na kaši. Potom přidáme lžíci mouky a lžíci vlahého mléka a vymícháme řídké těstíčko, které necháme na teplém místě kynout. Rozpustíme si máslo - ovšem dříve než je použijeme, musí zchladnout. Také mléko přihřejeme, aby bylo vlahé. Odvážíme si hladkou mouku a cukr, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, citrónovou kůru, kvásek, vlahé mléko s rozmíchaným žloutkem a rozpuštěné máslo. Ze všech surovin vypracujeme vařečkou hladké těsto, lehce jej na povrchu pomoučíme a necháme kynout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále asi na 1 cm silně, nakrájíme čtverečky a plníme je připravenou nádivkou (povidlovou, makovou, tvarohovou nebo ovocem). Upravíme buchtičky a necháme ještě kynout. Zatím si rozpustíme na plechu či ve větším pekáči tuk, buchty vkládáme do pekáče a každou potřeme pečlivě rozpuštěným tukem po všech stranách. Pečeme v dobře vyhřáté troubě do červena. Prochladlé buchty vyklopíme z pekáče a pocukrujeme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 299x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu České buchty dle Sandtnerové
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!