Hovězí polévka s nudlemi
Suroviny
500 g předního hovězího masa
1 kostku hovězího vývaru
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
2 ředkvičky
kousek květáku
zelená petrželka
hrst vlasových nudlí
Postup
Rozpočet je asi na 8 - 10 porcí polévky. Maso vložíme do studené osolené vody (asi 2-5 litry) a vaříme mírným varem asi 90 minut (tuto dobu lze zkrátit použitím papiňáku). Zatím si očistíme a nakrájíme veškerou zeleninu (krájíme na kostičky, plátky nebo nahrubo strouháme). Všechnu připravenou zeleninu přidáme do vývaru a vaříme ji, dokud nezměkne.Společně se zeleninou vložíme do polévky i masovou kostku. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej z polévky, necháme trochu zchladnout, nakrájíme na kostičky a vrátíme do polévky. Těsně před koncem varu přidáme zavářku (vlasové nudle) a povaříme ji v polévce podle návodu na obalu. Na talíři polévku dozdobíme nasekanou zelenou petrželkou.
Poznámky:
Není nezbytně nutné se řídit uvedenými druhy a množstvím zeleniny - lze obměňovat podle sezóny a toho, jakou zeleninu máme k dispozici. Ředkvičky samozřejmě přidáme na jaře, omyjeme je a rozkrojíme pouze na čtvrtky. Lze také použít čerstvý hrášek nebo polévku zpestřit čerstvými houbami (uvaříme je zvlášť v osolené vodě). Máme-li k dispozici libeček, můžeme přidat větvičku libečku společně se zeleninou a nahradit tak masovou kostku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 728x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Hovězí polévka s nudlemi
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!