Bílkové řezy

Suroviny

6 bílků
200 g moučkového cukru
80 g másla
200 g hrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva

Náplň:
400 ml mléka
70 g moučkového cukru
100 g čokolády
2 žloutky
30 g hladké mouky
100 g másla

recept nemá fotografii

Postup

Nejprve si rozpustíme máslo a necháme jej zchladnout tak, aby bylo vlahé. Z bílků si ušleháme tuhý sníh a ke konci postupně při šlehání přidáváme cukr. Potom přidáme rozpuštěné máslo a postupně přimícháme i hrubou mouku, ve které jsme předem pečlivě rozmíchali prášek do pečiva. Těsto rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme v mírně teplé troubě (asi 160 stupňů). Necháme vychladnout, upečený plát potom překrojíme na poloviny, naplníme náplní a také na povrchu jej potřeme náplní. Krém na povrchu moučníku můžeme ozdobně upravit například za pomoci vidličky.
Příprava náplně:
Z mléka, cukru, čokolády, žloutků a mouky uvaříme za stálého míchání hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Do vychladlé kaše vmícháme změklé máslo a našleháme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 866x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bílkové řezy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist