Bílkové řezy
Suroviny
6 bílků
200 g moučkového cukru
80 g másla
200 g hrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
Náplň:
400 ml mléka
70 g moučkového cukru
100 g čokolády
2 žloutky
30 g hladké mouky
100 g másla
Postup
Nejprve si rozpustíme máslo a necháme jej zchladnout tak, aby bylo vlahé. Z bílků si ušleháme tuhý sníh a ke konci postupně při šlehání přidáváme cukr. Potom přidáme rozpuštěné máslo a postupně přimícháme i hrubou mouku, ve které jsme předem pečlivě rozmíchali prášek do pečiva. Těsto rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme v mírně teplé troubě (asi 160 stupňů). Necháme vychladnout, upečený plát potom překrojíme na poloviny, naplníme náplní a také na povrchu jej potřeme náplní. Krém na povrchu moučníku můžeme ozdobně upravit například za pomoci vidličky.
Příprava náplně:
Z mléka, cukru, čokolády, žloutků a mouky uvaříme za stálého míchání hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Do vychladlé kaše vmícháme změklé máslo a našleháme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 866x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bílkové řezy
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!