Opékané škubánky
Suroviny
1 kg brambor
200 g hladké mouky
40 g sádla
40 g cibule
40 g slaniny
200 g brynzy
Postup
Brambory opereme, oloupeme a nakrájíme na zhruba stejně velké kousky - osminky. Zalijeme je vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Poté část vody slijeme a za stálého míchání přimícháváme hladkou mouku. Povaříme, odstavíme ze zdroje tepla a pod pokličkou necháme asi 15 minut spařit. Potom brambory s moukou dobře vymísíme. Na pánvi si rozehřejeme sádlo, polévkovou lžící vykrajujeme z těsta kuličky a ty opékáme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a osmažíme. Také cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme. Cibulí a slaninou posypeme opečené škubánky a nakonec přidáme brynzu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 341x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Opékané škubánky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!