Nastavovaný perník
Suroviny
Karamel:
100 g krystalového cukru
1 lžíce vody
1 lžička octa
200 ml vody
Těsto:
4 žloutky
200 g moučkového cukru
tuhý sníh ze čtyř bílků
250 g hladké mouky
1/2 lžičky jedlé sody
1 lžička mleté skořice
1 hřebíček
citrónová kůra
1 lžíce kakaa
džem
Náplň:
500 g tvarohu
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
150 g másla
50 g rozinek
Postup
Z krystalového cukru, jedné lžíce vody a lžičky octa připravíme karamel (podrobnosti viz kategorie Různé - Jak připravit karamel), který zalijeme vodou, necháme rozpustit a vychladnout. Žloutky ušleháme s cukrem a pomalu přimícháme vychladlý karamel. Přidáme mouku, jedlou sodu, skořici, tlučený hřebíček, nastrouhanou citrónovou kůru, kakao a nakonec tuhý sníh z bílků. Lehce promícháme a nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů. Vychladlý perník potřeme na povrchu tenkou vrstvou džemu (rybízového, meruňkového) a náplní, kterou jsme ušlehali z tvarohu, cukru a másla. Do náplně nakonec přimícháme opláchnuté a osušené rozinky a rozetřeme ji na povrch moučníku. Podle chutí ozdobíme strouhanou čokoládou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 700x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Nastavovaný perník
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!