Karamelová šlehačka
Suroviny
230 g krystalového cukru
200 ml smetany ke šlehání (2x)
Postup
Z krystalového cukru si nejdříve připravíme karamel (podrobnosti viz samostatný recept na přípravu karamelu). Do tekutého karamelu nalijeme 200 ml šlehačky, která je horká (právě převařená). Za stálého míchání společně vaříme, dokud se ztuhlý karamel ve šlehačce nerozvaří. Potom přecedíme a necháme v ledničce do druhého dne. Tento karamel přidáváme do normální bílé vyšlehané šlehačky - získáme tím krém například na plnění větrníků.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 317x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Karamelová šlehačka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!