Květákové karí

Suroviny

1 květák
400 g brokolice
400 g mrkve
1 feferonka
2 cibule
250 g rýže
100 g rozinek
3 lžíce oleje
300 ml zeleninového vývaru
200 g zakysané smetany
200 g kompotovaného ananasu
karí
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Květák a brokolici rozebereme na růžičky, mrkev oloupeme a podélně rozčtvrtíme. Feferonku zbavíme semeníku a omyjeme, cibuli oloupeme a obojí posekáme. Uvaříme přílohovou rýži a vmícháme do ní propláchnuté (případně spařené) rozinky. Nasekané feferonky a cibuli osmahneme na oleji, přidáme mrkev, vývar ze zeleninové kostky a dusíme asi 3 minuty. Potom přidáme květák s brokolicí a dusíme dalších 7 minut. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a kostičky ananasu. Směs osolíme, opepříme a okořeníme kari kořením podle chuti. Podáváme s připravenou rýží.
Poznámka: Jde o bezmasé jídlo a zvolíte-li smetanu s nízkým obsahem tuku, tak je to jídlo vhodné i pro redukční dietu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 962x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Květákové karí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist