Květákové karí
Suroviny
1 květák
400 g brokolice
400 g mrkve
1 feferonka
2 cibule
250 g rýže
100 g rozinek
3 lžíce oleje
300 ml zeleninového vývaru
200 g zakysané smetany
200 g kompotovaného ananasu
karí
sůl
pepř
Postup
Květák a brokolici rozebereme na růžičky, mrkev oloupeme a podélně rozčtvrtíme. Feferonku zbavíme semeníku a omyjeme, cibuli oloupeme a obojí posekáme. Uvaříme přílohovou rýži a vmícháme do ní propláchnuté (případně spařené) rozinky. Nasekané feferonky a cibuli osmahneme na oleji, přidáme mrkev, vývar ze zeleninové kostky a dusíme asi 3 minuty. Potom přidáme květák s brokolicí a dusíme dalších 7 minut. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a kostičky ananasu. Směs osolíme, opepříme a okořeníme kari kořením podle chuti. Podáváme s připravenou rýží.
Poznámka: Jde o bezmasé jídlo a zvolíte-li smetanu s nízkým obsahem tuku, tak je to jídlo vhodné i pro redukční dietu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 962x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Květákové karí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!