Játra s jablky a cibulí
Suroviny
4 cibule
2 velká jablka
4 plátky jater (telecí, vepřová)
2 lžíce hladké mouky
5 lžic oleje
40 g másla
sůl
pepř
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme na slabá kolečka. Také jablka oloupeme, rozkrojíme je v polovině, odstraníme jádřince a potom dužinu pokrájíme na kolečka široká asi 1 cm a s otvorem uprostřed. Játra omyjeme, osušíme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi si rozpálíme olej a opečeme na ní kolečka cibule. V další pánvi si rozpustíme másle a opečeme na něm jablka. Cibuli i jablka vyndáme z pánve, dáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk a udržujeme v teple. Zbylé máslo smícháme s olejem, zahřejeme a opečeme na něm játra obalená v mouce (po každé straně opékáme asi 3 minuty). Teprve když jsou játra hotová, tak je osolíme a opepříme (kdybychom je osolili dopředu, játra by ztvrdla!). Podáváme je ozdobená plátky jablek a kolečky osmažené cibule.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 633x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Játra s jablky a cibulí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!