Játra s jablky a cibulí

Suroviny

4 cibule
2 velká jablka
4 plátky jater (telecí, vepřová)
2 lžíce hladké mouky
5 lžic oleje
40 g másla
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na slabá kolečka. Také jablka oloupeme, rozkrojíme je v polovině, odstraníme jádřince a potom dužinu pokrájíme na kolečka široká asi 1 cm a s otvorem uprostřed. Játra omyjeme, osušíme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi si rozpálíme olej a opečeme na ní kolečka cibule. V další pánvi si rozpustíme másle a opečeme na něm jablka. Cibuli i jablka vyndáme z pánve, dáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk a udržujeme v teple. Zbylé máslo smícháme s olejem, zahřejeme a opečeme na něm játra obalená v mouce (po každé straně opékáme asi 3 minuty). Teprve když jsou játra hotová, tak je osolíme a opepříme (kdybychom je osolili dopředu, játra by ztvrdla!). Podáváme je ozdobená plátky jablek a kolečky osmažené cibule.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 633x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Játra s jablky a cibulí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist