Pampeliškový med II
Suroviny
200 květů pampelišek
citrón
1 l vody
1 kg cukru
Postup
Pokud chceme dělat pampeliškový med, je třeba si přivstat. Květy pampelišky trháme včetně zelených lůžek a je třeba trhat ráno a rychle je zpracovat, aby nezhořkly. Květy propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a dáme do kastrolu s nadrobno pokrájeným citrónem a 1 litrem vody. Povaříme 15 minut a potom necháme 24 hodin stát. Druhý den pampelišky se šťávou přecedíme přes plátýnko a okvětní lístky vymačkáme. Nálev svaříme s 1 kg cukru a vaříme asi 1 - 1,5 hodiny za občasného míchání. Jakmile med zhoustne, nalijeme ho do skleniček a uzavřeme je víčky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 057x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pampeliškový med II
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!