Pampeliškový med II

Suroviny

200 květů pampelišek
citrón
1 l vody
1 kg cukru

recept nemá fotografii

Postup

Pokud chceme dělat pampeliškový med, je třeba si přivstat. Květy pampelišky trháme včetně zelených lůžek a je třeba trhat ráno a rychle je zpracovat, aby nezhořkly. Květy propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a dáme do kastrolu s nadrobno pokrájeným citrónem a 1 litrem vody. Povaříme 15 minut a potom necháme 24 hodin stát. Druhý den pampelišky se šťávou přecedíme přes plátýnko a okvětní lístky vymačkáme. Nálev svaříme s 1 kg cukru a vaříme asi 1 - 1,5 hodiny za občasného míchání. Jakmile med zhoustne, nalijeme ho do skleniček a uzavřeme je víčky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 057x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pampeliškový med II


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist