Grilovaná ryba
Suroviny
1 středně velká ryba (jakákoliv)
olej
sůl
mletý pepř
kmín
sladká mletá paprika
svazek zelené petrželky
kousek másla
citrónová šťáva
Postup
Rybu vykucháme, očistíme, omyjeme a osušíme. Ponecháme ji vcelku i s hlavou. Vně ji celou natřeme olejem, zevnitř i zvenku si osolíme, okořeníme pepřem, kmínem a paprikou. Do břišní dutiny vložíme svazek zelené petrželky a máslo. Zakapeme citrónovou šťávou. Rybu položíme na rošt a grilujeme po každé straně do zlatohněda. Je hotová, když jí vidlička lehce projede až k páteři. Doba grilování záleží na velikosti a druhu ryby. V polovině grilování rybu opatrně obrátíme, nejlépe za pomoci dvou obraceček, aby se nepotrhala. Ideální je speciální rošt na rybu, do kterého se celá ryba uzavře a dá se bezpečně otáčet i přenášet z grilu na talíř.
Poznámky:Je to tak dobré, že jedna ryba (např. makrela) stačí tak akorát pro jednoho strávníka. Proto je jich na obrázku skoro pět! Místo pepře, kmínu a papriky lze také použít směs koření na ryby. Lžící tohoto koření smícháme se dvěma lžícemi oleje a potíráme tím ryby při grilování.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 969x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Grilovaná ryba
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!