Grilovaná ryba

Suroviny

1 středně velká ryba (jakákoliv)
olej
sůl
mletý pepř
kmín
sladká mletá paprika
svazek zelené petrželky
kousek másla
citrónová šťáva

recept nemá fotografii

Postup

Rybu vykucháme, očistíme, omyjeme a osušíme. Ponecháme ji vcelku i s hlavou. Vně ji celou natřeme olejem, zevnitř i zvenku si osolíme, okořeníme pepřem, kmínem a paprikou. Do břišní dutiny vložíme svazek zelené petrželky a máslo. Zakapeme citrónovou šťávou. Rybu položíme na rošt a grilujeme po každé straně do zlatohněda. Je hotová, když jí vidlička lehce projede až k páteři. Doba grilování záleží na velikosti a druhu ryby. V polovině grilování rybu opatrně obrátíme, nejlépe za pomoci dvou obraceček, aby se nepotrhala. Ideální je speciální rošt na rybu, do kterého se celá ryba uzavře a dá se bezpečně otáčet i přenášet z grilu na talíř.
Poznámky:Je to tak dobré, že jedna ryba (např. makrela) stačí tak akorát pro jednoho strávníka. Proto je jich na obrázku skoro pět! Místo pepře, kmínu a papriky lze také použít směs koření na ryby. Lžící tohoto koření smícháme se dvěma lžícemi oleje a potíráme tím ryby při grilování.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 969x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Grilovaná ryba


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist