Plněné karbanátky (grilované)
Suroviny
1 kg mletého hovězího masa
1 cibule nakrájená nadrobno
2 šálky strouhanky
1/2 šálku mléka
1 lžička soli
1/2 lžičky mletého pepře
1 lžička sušené petrželky
6 lžic libovolného strouhaného sýra
1 lžíce hořčice
Postup
Mleté maso dobře promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, strouhankou, mlékem, solí, pepřem a petrželkou. Směs rozdělíme na 6 dílů a z každého vytvoříme navlhčenýma rukama kouli. Strouhaný sýr smícháme v misce s hořčicí, do každé masové koule uděláme hluboký otvor a vtlačíme do něj 1/6 sýrové náplně. Otvory uzavřeme a z každé naplněné koule uděláme karbanátek. Grilovací rošt mírně potřeme olejem, aby se mleté maso nepřipalovalo. Naplněné karbanátky vložíme na rošt a grilujeme po každé straně asi 5 minut. Karbanátky by měly být opečené na povrchu dohněda, ale uvnitř pouze tak, aby se sýrová náplně stačila roztavit. Podáváme horké.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 494x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Plněné karbanátky (grilované)
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!