Pstruh po kanadsku

Suroviny

4 menší pstruzi
1 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce kompotovaných brusinek
4 lžíce sojové omáčky
šťáva z jednoho malého citrónu
4 lžíce másla
1/4 lžičky soli

recept nemá fotografii

Postup

Pstruhy vykucháme, odstřihneme ploutve, ale hlavu a ocas ponecháme. Neoškrabujeme je! Dobře je propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a osolíme zevnitř i zvenčí. Mražené pstruhy necháme rozmrazit a okapat. Větší mělkou zapékací nádobu vymastíme dobře olejem, naskládáme do ní pstruhy do jedné vrstvy tak, aby střídavě ležela jedna hlava vedle ocasu druhého. V mističce rozmícháme vidličkou prolisovaný česnek, pepř a brusinky a ryby touto směsí potřeme. Ve stejné mističce potom rozšleháme sójovou omáčku s citrónovou šťávou. V hrnečku rozehřejeme máslo a osolíme je. Pstruhy hodně pokapeme asi polovinou másla a zapečeme je asi 5 minut v troubě. Potom je vyndáme, necháme asi minutu stát a potom je přelijeme sójovou omáčkou s citrónem. Vrátíme je do trouby a pečeme ještě asi 10-12 minut. Během pečení je často pokapáváme máslem, až je všechno vypotřebované. Pstruzi jsou hotoví, když jimi projede vidlička jako máslem. Servírujeme je v zapékací misce.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 096x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pstruh po kanadsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist