Pstruh po kanadsku
Suroviny
4 menší pstruzi
1 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce kompotovaných brusinek
4 lžíce sojové omáčky
šťáva z jednoho malého citrónu
4 lžíce másla
1/4 lžičky soli
Postup
Pstruhy vykucháme, odstřihneme ploutve, ale hlavu a ocas ponecháme. Neoškrabujeme je! Dobře je propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a osolíme zevnitř i zvenčí. Mražené pstruhy necháme rozmrazit a okapat. Větší mělkou zapékací nádobu vymastíme dobře olejem, naskládáme do ní pstruhy do jedné vrstvy tak, aby střídavě ležela jedna hlava vedle ocasu druhého. V mističce rozmícháme vidličkou prolisovaný česnek, pepř a brusinky a ryby touto směsí potřeme. Ve stejné mističce potom rozšleháme sójovou omáčku s citrónovou šťávou. V hrnečku rozehřejeme máslo a osolíme je. Pstruhy hodně pokapeme asi polovinou másla a zapečeme je asi 5 minut v troubě. Potom je vyndáme, necháme asi minutu stát a potom je přelijeme sójovou omáčkou s citrónem. Vrátíme je do trouby a pečeme ještě asi 10-12 minut. Během pečení je často pokapáváme máslem, až je všechno vypotřebované. Pstruzi jsou hotoví, když jimi projede vidlička jako máslem. Servírujeme je v zapékací misce.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 096x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pstruh po kanadsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!