Kapustičky s jablkem
Suroviny
450-500 g kapustiček
2 jablka
1 lžíce citrónové šťávy
4 plátky anglické slaniny
1 malá cibule
špetka mletého zázvoru
1/4 lžičky soli
1 1/2 šálku zakysané smetany
Postup
Z kapustiček odstraníme nejvrchnější lístečky a vykrojíme košťálky. Vložíme je do kastrolu s osolenou vařící vodou (na 1/2 l vody 1/2 lžičky soli) a uvaříme je doměkka (asi 12-15 minut). Mezitím oloupeme jablka, nakrájíme je na osminky a odstraníme jádřince. Osminky nakrájíme ještě na malé klínky, dáme je do porcelánové misky, pokapeme citrónovou šťávou a necháme je stát. V pánvi rozehřejeme na středně silném ohni na proužky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme cibuli a osmahneme ji do zlatožluta. Odlejeme z pánve tuk, přidáme jablka a opečeme je téměř doměkka. Přidáme uvařené kapustičky, zázvor, sůl, zalijeme zakysanou smetanou a necháme vařit 5 minut. Podáváme horké jako přílohu - nejlépe k rybě nebo k drůbeži.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 880x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kapustičky s jablkem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!