Kapustičky s jablkem

Suroviny

450-500 g kapustiček
2 jablka
1 lžíce citrónové šťávy
4 plátky anglické slaniny
1 malá cibule
špetka mletého zázvoru
1/4 lžičky soli
1 1/2 šálku zakysané smetany

recept nemá fotografii

Postup

Z kapustiček odstraníme nejvrchnější lístečky a vykrojíme košťálky. Vložíme je do kastrolu s osolenou vařící vodou (na 1/2 l vody 1/2 lžičky soli) a uvaříme je doměkka (asi 12-15 minut). Mezitím oloupeme jablka, nakrájíme je na osminky a odstraníme jádřince. Osminky nakrájíme ještě na malé klínky, dáme je do porcelánové misky, pokapeme citrónovou šťávou a necháme je stát. V pánvi rozehřejeme na středně silném ohni na proužky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme cibuli a osmahneme ji do zlatožluta. Odlejeme z pánve tuk, přidáme jablka a opečeme je téměř doměkka. Přidáme uvařené kapustičky, zázvor, sůl, zalijeme zakysanou smetanou a necháme vařit 5 minut. Podáváme horké jako přílohu - nejlépe k rybě nebo k drůbeži.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 880x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapustičky s jablkem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist