Kešu karotka

Suroviny

400-500 g čerstvé mladé karotky
1/3 šálku mrkvové (jablečné) šťávy
2 lžíce rozehřátého másla
1 lžíce tekutého medu
1/3 lžičky soli
1/8 lžičky bílého pepře
1 lžička citrónové šťávy
trochu strouhané citrónové kůry
špetka skořice
1 lžička madeiry
1/4 šálku kešu oříšků nasekaných nadrobno

recept nemá fotografii

Postup

V kastrolku přivedeme mrkvovou šťávu do varu, přidáme na kolečka nakrájenou karotku a vaříme ji, až změkne. Pozor, nesmíme ji rozvařit. Karotku slijeme přes síto a necháme ji okapat. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme všechny ostatní přísady kromě oříšků a prohřejeme je. Potom přidáme karotku a dobře ji promícháme, aby se obalila máslovou šťávou. Nakonec vmícháme kešu oříšky. Podáváme jako přílohu např. k vařeným bramborám nebo k rýži.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 593x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kešu karotka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist