Kešu karotka
Suroviny
400-500 g čerstvé mladé karotky
1/3 šálku mrkvové (jablečné) šťávy
2 lžíce rozehřátého másla
1 lžíce tekutého medu
1/3 lžičky soli
1/8 lžičky bílého pepře
1 lžička citrónové šťávy
trochu strouhané citrónové kůry
špetka skořice
1 lžička madeiry
1/4 šálku kešu oříšků nasekaných nadrobno
Postup
V kastrolku přivedeme mrkvovou šťávu do varu, přidáme na kolečka nakrájenou karotku a vaříme ji, až změkne. Pozor, nesmíme ji rozvařit. Karotku slijeme přes síto a necháme ji okapat. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme všechny ostatní přísady kromě oříšků a prohřejeme je. Potom přidáme karotku a dobře ji promícháme, aby se obalila máslovou šťávou. Nakonec vmícháme kešu oříšky. Podáváme jako přílohu např. k vařeným bramborám nebo k rýži.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 593x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kešu karotka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!