Kořeněná rýže
Suroviny
1 lžíce másla
2 rozdrcené stroužky česneku
2 menší mrkve nakrájené na kostičky
1 šálek rýže
2 šálky vody
1 lžička soli
1 lžička strouhané citrónové kůry
špetka strouhaného hřebíčku
špetka strouhaného muškátového oříšku
Postup
V kastrolu rozehřejeme máslo na středně silném ohni, přidáme česnek, mrkev a za občasného míchání opékáme asi 2 minuty. Potom přidáme propláchnutou, okapanou rýži a mícháme, až se všechno obalí tukem. Zalijeme vodou, přidáme sůl, citrónovou kůru a koření. Přivedeme do varu. Potom kastrol přikryjeme a na velmi mírném ohni necháme pokrm dusit až rýže změkne a veškerá tekutina se vstřebá (asi 20 minut). Hotovou rýži podáváme horkou, nejlépe jako přílohu k vepřovému nebo jehněčímu masu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 206x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kořeněná rýže
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!