Polévka z králičích drobů

Suroviny

1 králičí hlava
králičí játra a ledvinky
kořenová zelenina
zelená petrželka
1 pórek
2 lžíce zeleného hrášku
sůl
pepř mletý
pepř celý
bobkový list
1 lžička vegety
100 g másla
2 lžíce hladké mouky
1 žemli

recept nemá fotografii

Postup

Chcete-li ekonomicky spotřebovat celého králíka, nabízím Vám k vyzkoušení ověřenou polévku z králičích drobů. Polévky je nejméně 10 porcí a pozor, je velmi vydatná!
Do studené vody (cca 3 litry) dáme vařit králičí hlavu, přidáme lžíci soli, 1 bobkový list a 4 kuličky celého pepře. Vaříme zvolna a asi po 15 minutách přidáme další králičí vnitřnosti (játra, ledvinky). Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho z polévky, necháme zchladnout, obereme, případně pokrájíme a vrátíme do polévky.
Očistíme si kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer), nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Pórek nakrájíme na kolečka a vložíme do polévky společně s hráškem. Z 70 g másla a hladké mouky si připravíme tmavší jíšku, rozředíme ji vodou, rozmícháme a vlijeme do vroucí polévky. Necháme ji provařit. Na závěr dochutíme mletým pepřem a vegetou a přidáme nasekanou zelenou petrželku. Podáváme s osmaženou houskou (pro její osmažení použijeme zbytek másla).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 861x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Polévka z králičích drobů


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist