Polévka z králičích drobů
Suroviny
1 králičí hlava
králičí játra a ledvinky
kořenová zelenina
zelená petrželka
1 pórek
2 lžíce zeleného hrášku
sůl
pepř mletý
pepř celý
bobkový list
1 lžička vegety
100 g másla
2 lžíce hladké mouky
1 žemli
Postup
Chcete-li ekonomicky spotřebovat celého králíka, nabízím Vám k vyzkoušení ověřenou polévku z králičích drobů. Polévky je nejméně 10 porcí a pozor, je velmi vydatná!
Do studené vody (cca 3 litry) dáme vařit králičí hlavu, přidáme lžíci soli, 1 bobkový list a 4 kuličky celého pepře. Vaříme zvolna a asi po 15 minutách přidáme další králičí vnitřnosti (játra, ledvinky). Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho z polévky, necháme zchladnout, obereme, případně pokrájíme a vrátíme do polévky.
Očistíme si kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer), nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Pórek nakrájíme na kolečka a vložíme do polévky společně s hráškem. Z 70 g másla a hladké mouky si připravíme tmavší jíšku, rozředíme ji vodou, rozmícháme a vlijeme do vroucí polévky. Necháme ji provařit. Na závěr dochutíme mletým pepřem a vegetou a přidáme nasekanou zelenou petrželku. Podáváme s osmaženou houskou (pro její osmažení použijeme zbytek másla).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 861x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Polévka z králičích drobů
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!