Indiánská rýže kari
Suroviny
1 lžíce másla
1 cibule
1 řapík celeru
1 lžička soli
1 lžíce kari koření
4 šálky kuřecího vývaru
2 šálky rýže
1/2 šálku rozinek
1/2 šálku mraženého hrášku
1/2 šálku loupaných mandlí
Postup
Nejdříve si oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Řapík celeru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Připravíme si kuřecí vývar z kostky. Propláchneme rozinky, spaříme a oloupeme mandle.
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a celer a za občasného míchání opékáme, až celer změkne. Osolíme, přidáme kari koření a opékáme další dvě minuty. Zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Do vařícího vývaru vsypeme propláchnutou rýži, přikryjeme a necháme pomalu dusit, až rýže změkne - asi 20 minut. Potom slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme rozinky, hrášek a mandle opražené na lžičce másla. Vše zlehka promícháme. Tuto rýži můžeme podávat horkou i vychlazenou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 541x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Indiánská rýže kari
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!