Indiánská rýže kari

Suroviny

1 lžíce másla
1 cibule
1 řapík celeru
1 lžička soli
1 lžíce kari koření
4 šálky kuřecího vývaru
2 šálky rýže
1/2 šálku rozinek
1/2 šálku mraženého hrášku
1/2 šálku loupaných mandlí

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Řapík celeru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Připravíme si kuřecí vývar z kostky. Propláchneme rozinky, spaříme a oloupeme mandle.
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a celer a za občasného míchání opékáme, až celer změkne. Osolíme, přidáme kari koření a opékáme další dvě minuty. Zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Do vařícího vývaru vsypeme propláchnutou rýži, přikryjeme a necháme pomalu dusit, až rýže změkne - asi 20 minut. Potom slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme rozinky, hrášek a mandle opražené na lžičce másla. Vše zlehka promícháme. Tuto rýži můžeme podávat horkou i vychlazenou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 541x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Indiánská rýže kari


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist