Salát "Monte Christo"

Suroviny

1 šálek humřího masa (v nouzi krabí maso z konzervy)
1 šálek vařených nemoučných brambor pokrájených na kostičky
1 šálek mladých žampionů pokrájených na plátky
1 šálek nahrubo strouhaného ementálu
4 natvrdo vařená vejce, nasekaná nahrubo
několik pěkných listů salátu jako podklad
modré hrozny na ozdobu
Zálivka:
1 šálek majonézy
1 lžička francouzské hořčice
1/2 lžičky čerstvých lístků estragonu
špetka sladké mleté papriky
špetka mletého pepře

recept nemá fotografii

Postup

V salátové míse opatrně promícháme humří (krabí) maso s brambory, žampiony, sýrem a vejci. Směs musí být dobře promíchaná, ale maso by mělo zůstat pokud možno v celku. Přidáme zálivku (připravíme ji dobrým promícháním všech přísad) a opatrně promícháme. Na větší talíř úhledně rozložíme listy zeleného salátu, na ně úhledně (např. do kopečku či do tvaru srdce) upravíme salát. Prostředek salátu ozdobíme modrými hrozny nebo osminkami rajčete. Před podáváním vychladíme nejméně půl hodiny v chladničce. K salátu se hodí malé krajíčky tmavého chleba nebo jakékoliv jiné pečivo.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 553x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Salát "Monte Christo"


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist