Jidáše, velikonoční mazance
Suroviny
1 kg polohrubé mouky
150 g tuku (Hera)
100 g cukru
2 žloutky
500 ml mléka
1 lžička soli
50 g droždí
Postup
Droždí necháme vykynout ve vlahém mléce, do kterého jsme předem přidali lžičku cukru. Tuk rozpustíme a necháme zchladnout. Všechny připravené suroviny smícháme a vypracujeme tužší kynuté těsto. Necháme ho v teplé místnosti kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Poté z těsta vyválíme menší válečky, které stočíme do spirálky nebo do oválku. Přeneseme na tukem vytřený plech, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vytopené troubě. Před podáváním mažeme medem.
Ze stejného těsta můžeme péci i velikonoční mazance. Do těsta v tomto případě ještě můžeme přidat rozinky, citronovou kůru a vanilkový cukr. Vyválíme bochánky, necháme je vykynout, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi. Pečeme v dobře vyhřáté troubě.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 064x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jidáše, velikonoční mazance
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!