Kynuté bramborové knedlíčky
Suroviny
500 g vařených brambor
sůl
1 vejce
20 g droždí
5 lžic krupičky
250 ml mléka
Postup
Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme vejce, sůl, krupičku a ve vlažném mléce vzešlé droždí. Vypracujeme tuhé těsto a necháme je vykynout. Z vykynutého těsta nakrájíme malé kousky, zakulatíme je na knedlíčky a po dalším vykynutí je smažíme do zlatova. Ideální je samozřejmě smažení ve fritovacím hrnci.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 092x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kynuté bramborové knedlíčky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!