Guláš z vepřového masa na leču
Suroviny
500 g vepřového masa
40 g sojového masa (kostky)
2 cibule
3 lžíce oleje (sádla)
1 malá sklenice leča
sůl
pepř
1/2 lučiny
1 malá zelená paprika
Postup
Sojové maso povaříme 30 minut ve vodě s bujonovou kostkou. Poté slijeme, přebytečnou vodu lehce vymačkáme a necháme vychladnout. Dále s ním pracujeme jako s vepřovým masem.
Oloupeme si cibuli, nakrájíme na kostky a osmahneme jí v kastrolu na rozpáleném oleji. Přidáme vepřové maso nakrájené na kostky i sojové maso. Necháme ze všech stran lehce osmahnout, osolíme a opepříme. Přidáme všechno lečo, zamícháme a přilijeme asi půl sklenice po leču vývaru nebo vody. Necháme pod pokličkou necháme dusit. Občas kontrolujeme a zamícháme. Když je maso téměř měkké, přidáme na proužky nakrájenou zelenou papriku a do omáčky rozdrobíme polovinu lučiny. Promícháme, lučina se rozpustí a dodá omáčce jemnější chuť. Podáváme s knedlíkem či těstovinami. Ozdobit můžeme kolečky čerstvé cibule nebo zelenou natí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 228x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Guláš z vepřového masa na leču
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!