Voňavé králičí ragú
Suroviny
1 králík
sůl
pepř
2 lžíce mouky
2 lžíce olivového oleje
4 cibule
4 rajčata
4 stroužky česneku
1 bobkový list
1 lžička celého pepře
2 hřebíčky
svitek skořice
250 ml pomerančové šťávy
2 lžíce nasekané petrželky
Postup
Králíka omyjeme, osušíme, rozporcujeme, okořeníme a poprášíme hladkou moukou. Na jedné lžíce oleje opékáme porce asi 5 minut a potom je předáme do vymazané zapékací misky. Troubu předehřejeme asi na 200 stupňů. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme si česnek a nakrájíme ho na plátky. K tuku, ve kterém jsme opékali maso, přidáme další lžíci oleje a opečeme nakrájenou cibuli a česnek. Vmícháme rajčata, krátce podusíme, přidáme koření a pomerančovou šťávu, povaříme a osolíme. Směsí přelijeme porce králíka připravené v zapékací misce, dáme do trouby a dusíme asi 60 minut. Potom je osolíme a dochutíme. Podáváme posypané nasekanou zelenou petrželkou. Jako příloha se hodí čerstvá bageta.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 365x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Voňavé králičí ragú
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!