Vepřové kotlety plněné zelím
Suroviny
4 větší vepřové kotlety
150 g slaniny
1/4 hlávky bílého zelí
1 cibuli
vývar
sůl
pepř
Postup
Slaninu nakrájíme na malé kousky a rozpustíme na mírném ohni ve varné misce, ve které budeme později plněné kotlety zapékat. Přidáme zelí pokrájené na malé nudličky, osolíme, opepříme a podlijeme trochou vývaru z bujonové kostky. Zelí dusíme do poloměkka. Kotlety jen mírně naklepeme, z jedné strany je naplocho nařízneme a vytvoříme v nich kapsy. Ty naplníme zelím se slaninou a na okraji spíchneme párátkem nebo grilovací jehlou. Do misky po zelí dáme rozpustit sádlo, na něj vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a osolené a opepřené plněné kotlety. Krátce je opečeme z obou stran, podlijeme zbytkem vývaru a vložíme do vyhřáté trouby. Čtvrt hodiny je dusíme přikryté, potom pokličku sejmeme a zapečeme dozlatova z obou stran. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 869x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové kotlety plněné zelím
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!