Jako živáňská

Suroviny

300 g vepřového plecka nebo krkovice
200 g klobásy
200 g vepřových jater
150 g anglické slaniny
3 cibule
12 brambor
6 stroužků česneku
olej
sůl
mletý pepř
kmín
sladká mletá paprika
majoránka

recept nemá fotografii

Postup

Brambory si oloupeme a nakrájíme na plátky. Stejně nakrájíme i klobásy a slaninu, maso nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka. Vše dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, sůl, kmín, majoránku, papriku, zakapeme trochou oleje a důkladně promícháme. Potom směs vyklopíme na větší plát alobalu a znovu zakapeme olejem. Srolujeme do válce, na krajích dobře utěsníme a přidáme druhou vrstvu alobalu, kterou zajistíme podobným způsobem. Máme-li dostatek času, necháme před přípravou proležet asi tři hodiny v ledničce. Potom vložíme naplněnou alobalovou roli na pekáč do vyhřáté trouby a pečeme naplno asi 20 minut. Poté příkon ztlumíme na minimum a dopékáme další hodinu. Samozřejmě neotvíráme, trpělivě čekáme a připravujeme oblohu z čerstvé zeleniny, čerstvý chléb jako přílohu a studené pivo. Při konzumaci můžeme lehce přivírat oči a snít o letním rožnění na chalupě.
Poznámka:Místo zavinutí směsi do alobalu lze použít i zapékací misku a přikrýt ji alobalem. Pozor! Je toho nejméně 8 porcí!

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 935x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jako živáňská


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist