Jehněčí kotlety s brokolicí
Suroviny
8 jehněčích kotlet s kostí
500 g brokolice
4 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžička zrnek zeleného pepře
250 ml suchého červeného vína
2 lžičky jíšky (máslo, hladká mouka)
sůl
Postup
Brokolici očistíme, omyjeme, rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Scedíme ji přes síto, necháme okapat a udržujeme ji v teple. Cibuli pokrájíme na kolečka, česnek na plátky. Kotlety omyjeme a osušíme. Na tučném kraji je nařízneme a opečeme je na oleji po obou stranách. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek,zrnka pepře, osolíme a krátce společně osmahneme. Přilijeme červené víno a dusíme společně asi 5 minut. Potom kotlety vyjmeme z omáčky a udržujeme je v teple. Do omáčky přidáme hotovou jíšku, omáčku mícháme a jíšku dobře prohřejeme. Podle potřeby dosolíme. Kotlety servírujeme polité omáčkou a s vařenou brokolicí. Vhodnou přílohou jsou brambory.
Poznámka:Příprava pokrmu je náročnější na organizaci práce. Také cena je vyšší.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 573x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jehněčí kotlety s brokolicí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!