Brambory pečené v alobalu
Suroviny
4 brambory (asi po 100 g)
2 lžíce oleje
svazek ředkviček
300 g zakysané smetany
3 lžíce pokrájené pažitky
šťáva z 1/2 citronu
sůl
pepř
3 lžíce pražených slunečnicových semínek
Postup
Troubu předehřejeme asi na 220 stupňů. Brambory pečlivě omyjeme, osušíme a každou zabalíme do kusu alobalu, který jsme na vnitřní straně potřeli olejem. Vložíme do trouby na plech či rošt a pečeme asi 60 minut. Zatím si omyjeme ředkvičky a nastrouháme je nahrubo. Jednu lžíci ředkviček odložíme na ozdobení, zbytek smícháme se zakysanou smetanou. Přidáme pažitku, citronovou šťávu, sůl a pepř. Upečené brambory vyjmeme s alobalu (opatrně, pálí!), nařízneme je a naplníme ředvičkovým krémem. Ozdobíme semínky a odloženými ředkvičkami.
Poznámka: Fantazii při obměnách náplně se meze nekladou! Zakysanou smetanu lze například nahradit tvarohem ušlehaným s trochou mléka. Máme-li libeček, může klidně nahradit pažitku a máme další výraznou chuťovou variantu jednoduché večeře.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 338x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Brambory pečené v alobalu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!