Voňavý květák
Suroviny
2 květáky
2 vejce
mléko
4-5 lžic hladké mouky
sůl
pepř
pažitku
cibulovou nať
kerblík
bazalku
olej
Postup
Květák rozdělíme na růžičky a předvaříme v osolené vodě asi 10 minut. Všechno zelené koření opláchneme vlahou vodou, necháme okapat a jemněji nasekáme. Použít můžeme prakticky libovolné zelené koření, které máme k dispozici. V nouzi použijeme směs sušené majoránky s tymiánem. Z vajec, mléka, mouky a koření vymícháme hladké tužší těstíčko a do něj namáčíme vychladlé růžičky květáku (těstíčko by nemělo z květáku příliš kapat). Smažíme dozlatova v rozpáleném oleji buď na pánvi nebo ve fritovacím hrnci.
Poznámka: Je to ideální letní jídlo, kdy je dostatek levného květáku a hojnost zelených bylinek. Někteří strávníci takto upravený květák ještě vylepšují tatarskou omáčkou nebo kečupem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 921x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Voňavý květák
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!