Dobře zapečený kapr
Suroviny
1 menší kapr
150 g slaniny
8 větších brambor
2 cibule
zakysaná smetana
sůl
kmín
mletá sladká paprika
120 g másla
2 rajčata
Postup
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Kapra naporcujeme a do každého kousku uděláme ostrým nožem dva až tři zářezy. Slaninu si nakrájíme na plátky a každý plátek předem nařežeme na delší straně do "hřebínku". Takto připravené plátky slaniny vložíme do zářezů na kapřích porcích. Dvěma třetinami másla vymažeme zapékací misku, na dno poklademe plátky napůl uvařených brambor, osolíme je a pokmínujeme a na ně položíme připravené porce kapra. Ty rovněž s citem osolíme (pozor, je v nich slanina!), okořeníme mletou paprikou a poklademe kolečky cibule. Na povrch dáme plátky zbylého másla a ve vyhřáté troubě zapékáme asi 25-30 minut. Potom poklademe kolečky rajčat, zalijeme zakysanou smetanou a ještě naplno zapečeme asi 10 minut. Nejlepší přílohou jsou listy hlávkového, ledového či jiného salátu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 765x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Dobře zapečený kapr
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!