Špekáčky v alobalu
Suroviny
8 špekáčků
1 větší cibule
sladká a případně i pálivá paprika
hořčice
olej nebo sádlo
alobal
Postup
Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme a si do poloviny výšky. Cibuli si oloupeme, nakrájíme ji na silnější kolečka, ta obalíme v mleté paprice a vkládáme je do zářezů buřtíků. Připravíme si větší plát alobalu a klademe na něj těsně vedle sebe naplněné špekáčky, které ještě po povrchu potřeme pikantní hořčicí. Přidáme lžíci tuku a alobal pevně uzavřeme. Balíček dáme do pekáčku a ve vyhřáté troubě nejprve pečeme 5-7 minut naplno, potom ztlumíme na poloviční výkon a necháme ještě 15 minut dopéct. Podáváme s bramborovou kaší, kterou polijeme vypečenou šťávou a s hlávkovým (nebo jiným) salátem.
Poznámka: Nezapomeneme ani na něco na zapití, je toho obvykle zapotřebí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 603x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Špekáčky v alobalu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!