Burákové rizoto
Suroviny
400 g mletého masa
2 šálky rýže
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
150 g tvrdého sýra
sůl
pepř
chilli koření
1 lžíce burských oříšků
4 rajčata
Postup
Nejdříve uvaříme samostatně rýži tak, aby byla měkká a sypká. Zatímco se rýže vaří, dáme si na pánev olej a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme špetku chilli koření a vyloupané burské oříšky. Vše společně podusíme ve vlastní šťávě za občasného zamíchání. V zapékací misce promícháme uvařenou rýži a připravenou masovou směs včetně části vypečeného tuku ( pozor, nesmí být přepálený). Směs zapečeme v troubě asi 8 až 10 minut, ke konci zapékání ji posypeme nastrouhaným sýrem, který se má pouze rozpustit. Jednotlivé porce ozdobíme na talířích plátky nakrájených rajčat.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 013x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Burákové rizoto
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!