Maso jako med
Suroviny
400 g skopové kýty
2 lžíce jablečného sirupu
1 a 1/2 lžíce solamylu
2 lžíce cukru
Směs:
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce červeného dezertního vína
špetka zázvoru a glutasolu
Postup
Ze skopové kýty si nakrájíme tenké plátky o velikosti asi 2 x 3 cm. Promícháme je se sirupem, špetkou soli a polévkovou lžící škrobu. Na rozpáleném oleji maso rychle osmažíme po obou stranách. Na čisté pánvi s trochou oleje zkaramelizujeme cukr (podrobnosti v kategorii Různé - Jak se dělá karamel) a zalijeme připravenou směsí ze sojové omáčky, octa, vína, zázvoru a zbytku škrobu. Uvedeme do varu a když omáčka začne houstnout, přidáme osmažené maso. Krátce promícháme a podáváme. Vhodnou přílohou je rýže.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 676x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Maso jako med
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!