Králík dušený v zelenině
Suroviny
1 králičí hřbet a kýty
sůl
bílý pepř
lžička škrobu
3 lžíce oleje
150 g karotky
150 g bambusových výhonků (lze nahradit mladou kedlubnou)
4 větší rajčata
100 g zeleného hrášku
100 g fazolových lusků
3 stroužky česneku
sůl
petrželová nať
hovězí vývar (z kostky)
Postup
Odblaněné králičí maso nakrájíme na tenké špalíčky, osolíme, opepříme bílým pepřem a poprášíme škrobem. Na rozpáleném oleji jej prudce opečeme a podlijeme hovězím vývarem, který jsme si připravili z bujónové kostky. Přidáme na plátky nakrájenou karotku, bambusové výhonky, česnek, oloupaná rajčata a vše dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Když je maso téměř hotové, přidáme zelený hrášek a krájené fazolové lusky. Mírně zahustíme máčeným škrobem, ochutíme solí, lehce promícháme a zvolna dodusíme. Před podáváním posypeme zelenou petrželkou.
Poznámka: Jak snadno oloupat rajčata V místě, kde byla stopka, je nařízneme ostrým nožem do křížku a ponoříme je na dvě minuty do horké vody. Potom je vyjmeme a lehce slupku sloupneme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 606x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králík dušený v zelenině
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!