Zázvorové maso
Suroviny
400 g svíčkové
1 vejce
1 lžička máčeného škrobu
sůl
3 lžíce oleje
1 pórek
1 malá cibule
20 g zázvoru
1/2 hrnku hovězího vývaru
1 lžíce červeného dezertního vína
sůl
Postup
Maso opláchneme, osušíme, odblaníme, nakrájíme na tenké plátky a promícháme s máčeným škrobem, nastrouhaným zázvorem, vejcem a solí. Necháme asi 20 minut marinovat. Očistíme si pórek a nakrájíme jej na nudličky, cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi si rozpálíme olej a připravené maso do něj vložíme. Po chvíli opékání přidáme pórek a cibuli. Zamícháme a necháme ještě chvíli opékat. Ke konci zalijeme vývarem, přisolíme a hotový pokrm zakapeme olejem. Maso upravujeme pouze krátce, celá tepelná úprava by neměla trvat více než 10 minut. Podáváme s rýží a lehkým zeleninovým salátem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 765x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zázvorové maso
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!