Šuang-si (Štěstí)
Suroviny
400 g svíčkové
1 lžíce máčeného škrobu
1 vejce
půl lžičky soli
3 lžíce sádla
4 čerstvé žampiony
1 paprikový lusk
1 menší pórek
1 cibule
2 stroužky česneku
kousek zázvoru
1 lžička červeného oleje
Záliv:
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce červeného dezertního vína
3 lžíce studeného hovězího vývaru
půl lžičky cukru
půl lžičky Glutasolu
1 lžička máčeného škrobu
sůl
Postup
Nejprve si očistíme žampiony a nakrájíme je na tenké plátky. Očistíme i všechnu zeleninu, paprikový lusk pokrájíme na proužky, cibuli na kostičky, pórek na kolečka a zázvor na plátky. Svíčkovou nakrájíme také na tenké plátky (pokud použijeme zmrzlé maso, lépe se krájí ještě částečně nerozmražené) a smísíme se solí, vejcem a škrobem. Ve větší dávce horkého tuku maso blanšírujeme a poté zcedíme a necháme okapat. V pánvi zahřejeme sádlo, přidáme tenké plátky žampionů, nakrájený červený paprikový lusk, pórek a cibuli. Zvýšíme intenzitu ohně a přidáme plátky česneku a máčeného zázvoru. Přimícháme maso, zalijeme připraveným zálivem a krátce podusíme. Povrch hotového pokrmu zakapeme červeným olejem. Podáváme samozřejmě s rýží a zeleninovým salátem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 857x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Šuang-si (Štěstí)
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!