Zázvorová kachna
Suroviny
400 g kachního masa
2 lžičky máčeného škrobu
3 lžíce sádla
20 g máčeného zázvoru
malá cibule
50 g pórku
50 g konzervovaného celeru
1 lžíce červeného dezertního vína
sůl
mletý bílý pepř
zelená petrželka
Postup
Maso z kachny opláchneme a nakrájíme na plátky. Osolíme, zastříkneme vínem a promícháme s máčeným škrobem. Takto připravené maso vložíme do rozpáleného sádla a za stálého míchání opékáme. Po chvilce přidáme na plátky nakrájený máčený zázvor, cibuli nakrájenou na tenká kolečka, pórek nakrájený rovněž na kolečka a konzervovaný celer. Zalijeme vývarem, promícháme a dochutíme vínem a bílým pepřem. Zahustíme lžičkou máčeného škrobu a znovu promícháme. Jako přílohu použijeme rýži a hotový pokrm posypeme jemně sekanou petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 611x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zázvorová kachna
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!