Kuře s růžičkovou kapustou
Suroviny
400 g kuřecích prsíček
1 lžíce sádla
20 růžiček kapusty
50 g černých máčených hub
1 lžička máčeného škrobu
1 lžíce červeného dezertního vína
1 lžíce sojové omáčky
špetka soli
mletý pepř
Glutasol
1/2 šálku hovězího vývaru
několik kapek červeného oleje
2 stroužky česneku
Postup
Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké plátky - pokud použijeme zmrazená prsíčka, necháme je jen trochu rozmrazit a hned krájíme, protože tak jdou lehce ukrojit opravdu tenké plátky. Nakrájené maso promícháme s máčeným škrobem a solí a necháme chvíli odležet. Namočíme si černé houby (stačí i české sušené hřibovité houby), očistíme kapustičky od zažloutlých a ovadlých vrchních listů. Jakmile houby nabobtnají, odlijeme přebytečnou vodu a houby ještě trochu vymačkáme a pokrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme do něj nakrájené černé houby a kapustičky, osmahneme, přidáme víno a mírně podlijeme vývarem. Ochutíme bílým pepřem, solí, glutasolem a sojovou omáčkou. Ještě krátce podusíme a odstavíme. Připravená kuřecí prsíčka osmahneme dozlatova na menší dávce tuku, přidáme dušené kapustičky a krátce při opatrném míchání podusíme. Takto připravený pokrm zakápneme několika kapkami červeného oleje a k ochucení použijeme čerstvý, jemně sekaný česnek.
Poznámka:K přípravě pokrmu na fotografii nebyly použity černé ani jiné sušené houby, ale plátky konzervovaných žampionů, které zbyly z přípravy jiného pokrmu. Jde ta také a je to dobré.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 938x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuře s růžičkovou kapustou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!