Křehké kuře na pálivém zelí
Suroviny
1 větší kuře
1 cibule
1 lžička bílého pepře
badyán
bobkový list
2 lžíce bílého vína
olej
sůl
Zelný salát:
500 g hlávkového zelí
100 g máčených černých hub
10 g papriček chilli
100 g sojové omáčky
30 g máčeného škrobu
2 lžíce vína
2 lžíce oleje
Glutasol
Postup
Nejdříve si dáme namočit černé houby (nebo viz poznámka na konci). V osolené vodě, do které jsme přidali cibuli, bílý pepř, jeden badyán, víno a bobkový list uvaříme kuře téměř doměkka. Potom kuře vyjmeme, necháme vychladnout a částečně vykostěné ho rozčtvrtíme. Takto upravené kuře rychle osmažíme ve větším množství oleje (možno i ve fritovacím hrnci). Maso se zabarví dozlatova a je křehké a křupavé.
Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky (ideální je elektrický krouhač), mírně podlijeme a dusíme. Přidáme 2 lžíce vína, celé chilli papričky, nadrobno nakrájené černé houby. Nakonec přidáme sójovou omáčku, ve které jsme rozmíchali Glutasol a škrob. Tímto zálivem zelný salát zahustíme. Teplý salát navrstvíme na mísu a na jeho povrch klademe porce křehkého kuřete. Ptáte se na přílohu Zkuste to jednou bez ní!
Korekce na české poměry: místo černých hub používám sušené české houby, které předtím také namočím do vody a nechám trochu nabobtnat. Vůbec to nevadí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 691x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Křehké kuře na pálivém zelí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!