Králičí hřbet s libečkovou nádivkou
Suroviny
1 králičí hřbet
3 stroužky česneku
1 lžička kari
sůl
máslo
60 g slaniny
Nádivka:
3 rohlíky
100 ml mléka
1 lžíce másla
2 vejce
2 stroužky česneku
1/2 lžičky kari
sůl
3 lžíce sekaného libečku
Postup
Králičí hřbet vykostíme (dbáme na to, aby zůstal v jednom kuse), potřeme uvnitř i vně kašičkou z utřeného česneku, soli a kari koření. Pečivo nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a necháme vsáknout. Pak přidáme rozehřáté máslo, sekaný česnek, kari, sůl a nasekaný libeček a promícháme. Králičí hřbet naplníme nádivkou a sepneme jehlami nebo zašijeme. Vložíme ho do pekáče, poklademe kousky másla a slaniny a odkrytý pekáč dáme do horké trouby. Když se králík osmahne, podlijeme jej vodou, přiklopíme a pečeme do měkka. Nakonec vrchní díl pekáče sejmeme a necháme zčervenat. Porce králíka polijeme šťávou a podáváme s brambory sypanými libečkem nebo s bramborovou kaší.
Obměna:
Nemáte-li králíkárnu na dvorku či alespoň babičku, která chová králíky, můžete použít i normální kuře. Chce ho ovšem také zručně vykostit, aby zůstal celistvý plát masa a dále postupujeme úplně stejně.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 882x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králičí hřbet s libečkovou nádivkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!