Králičí hřbet s libečkovou nádivkou

Suroviny

1 králičí hřbet
3 stroužky česneku
1 lžička kari
sůl
máslo
60 g slaniny
Nádivka:
3 rohlíky
100 ml mléka
1 lžíce másla
2 vejce
2 stroužky česneku
1/2 lžičky kari
sůl
3 lžíce sekaného libečku

recept nemá fotografii

Postup

Králičí hřbet vykostíme (dbáme na to, aby zůstal v jednom kuse), potřeme uvnitř i vně kašičkou z utřeného česneku, soli a kari koření. Pečivo nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a necháme vsáknout. Pak přidáme rozehřáté máslo, sekaný česnek, kari, sůl a nasekaný libeček a promícháme. Králičí hřbet naplníme nádivkou a sepneme jehlami nebo zašijeme. Vložíme ho do pekáče, poklademe kousky másla a slaniny a odkrytý pekáč dáme do horké trouby. Když se králík osmahne, podlijeme jej vodou, přiklopíme a pečeme do měkka. Nakonec vrchní díl pekáče sejmeme a necháme zčervenat. Porce králíka polijeme šťávou a podáváme s brambory sypanými libečkem nebo s bramborovou kaší.
Obměna:
Nemáte-li králíkárnu na dvorku či alespoň babičku, která chová králíky, můžete použít i normální kuře. Chce ho ovšem také zručně vykostit, aby zůstal celistvý plát masa a dále postupujeme úplně stejně.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 798x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králičí hřbet s libečkovou nádivkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist