Černobílá buchta
Suroviny
1.těsto:
300 g polohrubé mouky
100 g másla
150 g cukru
2 lžíce kakaa
11 lžic studené vody
1 celé vejce
1 prášek do pečiva
Nádivka:
500 g tvarohu
2 vejce
100 g cukru
hrozinky
vanilkový cukr
rum
trochu mléka
2. těsto
250 g polohr. mouky
200g cukru
1/2 skleničky oleje
6 lžic studené vody
3 celá vejce
1/2 prášku do pečiva
Postup
Na první těsto rozetřeme máslo s cukrem, potom přidáme všechny další suroviny a vypracujeme hladké těsto. Je poměrně husté, špatně se roztírá, ale přesto se ho pokusíme rovnoměrně rozetřít na vymazaný a moukou vysypaný plech. Tvarohovou náplň si ušleháme z výše uvedených surovin a potřeme s ní první vrstvu těsta. Na tvarohovou vrstvu poklademe ovoce (meruňky, rybíz, broskve apod - lze použít i odkapané kompotované ovoce). Umícháme si druhé těsto (stačí vše rozšlehat) a rozetřeme jej jako vrchní vrstvu . Pečeme v troubě asi 45 minut na 180 stupňů. Vychladlý moučník krájíme na řezy. Kromě svěží a zajímavé chuti krásně lahodí i oku - na řezu je barevný.
Vyzkoušená obměna:
Kdo nemá rád příliš tvaroh, stačí udělat náplň i z 250 g tvarohu, 1 vejce a 50 g cukru.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 955x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Černobílá buchta
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!