Hovězí s perníkovou omáčkou

Suroviny

1 velká cibule
250 ml octa
1 bobkový list
1 lžíce soli
2 lžíce cukru
5 zrnek pepře
1 kg hovězí pečínky
100 g slaniny
300 g polévkové zeleniny
500 ml vývaru
100 g nastrouhaného perníku
250 ml zakysané smetany

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli oloupeme a nasekáme. Do 250 ml vody přilijeme trochu octa, přidáme bobkový list, sůl a zrnka pepře a krátce povaříme. Necháme vychladnout. Do této marinády naložíme hovězí pečínku nejméně na 12 hodin. Po uplynutí předepsané doby maso vyjmeme, osušíme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky, necháme rozpustit a maso na ní po všech stranách opečeme. Zeleninu očistíme, nahrubo nakrájíme a přidáme k pečeni. Podlijeme vývarem a dusíme na mírném ohni asi 90 minut. Stále podléváme vypečenou šťávou. Po 60-ti minutách přidáme nastrouhaný perník a pokračujeme v dušení. Na konci pečeni vyjmeme a omáčku zjemníme zakysanou smetanou. Osolíme a opepříme. Podáváme s červeným zelím a kulatými bramborovými knedlíčky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 677x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí s perníkovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist