Vepřové se žampiony a těstovinami
Suroviny
500 g vepřového masa
400 g čerstvých žampionů
2 cibule
2 pórky
2 mrkve
200 g těstovin (vřetének)
3 lžíce oleje
pepř
5 lžic zeleninového vývaru
zelená petrželka
Postup
Vhodné je vepřové maso z kýty, protože obsahuje minimální množství tuku. Použijeme-li jiný druh vepřového masa, tučné části odstraníme. Maso opláchneme, osušíme a přes vlákno nakrájíme na hranolky silné 1 cm. Žampiony (nebo jiné čerstvé houby) očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, také pórek nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme a nakrouháme na silnější nudličky. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vody podle návodu na obalu. Na pánvi si rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Potom přidáme maso a zprudka opečeme ze všech stran. Osolíme a opepříme, přidáme mrkev a dále opékáme asi 3 minuty. Potom k masu přidáme pórek a houby a zalijeme zeleninovým vývarem, který si připravíme z kostky. Vše lehce promícháme, přikryjeme pokličkou a zvolna vaříme asi 5 minut. Těstoviny zcedíme a podáváme s masem ozdobeným zelenou petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 547x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové se žampiony a těstovinami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!