Rybí ragú se zeleninou
Suroviny
800 g rybího filé
1 svazek jarní cibulky
2 zelené papriky
1 řapík celeru
1 lžíce oleje
2 stroužky česneku
4 rajčata
125 ml červeného vína
2 bobkové listy
1 lžička tymiánu
1 lžička majoránky
1 lžička worchesterské omáčky
1 citron
30 g tuku
200 g rýže
600 ml vývaru
sůl
pepř
zelená petrželka
Postup
Filé omyjeme a necháme okapat. Cibulky a zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme. Z řapíku celeru před krájením sloupneme průhlednou blánu. Polovinu cibulek odložíme stranou. Ostatní připravenou zeleninu opékáme v horkém oleji asi 5 minut. Potom přidáme nakrájená rajčata a nasekaný česnek, bobkový list a koření, worchester, zalijeme vínem a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Zatím si na kostky (asi 3 x 3) cm nakrájíme rybí filé, oloupeme citron a nakrájíme ho na plátky. Vše přidáme k zelenině a pod pokličkou dusíme ještě asi 15 minut. Potom zvlášť na oleji opečeme zbylé nakrájené cibulky, přidáme propláchnutou rýži a také ji trochu opečeme. Přilijeme vývar, osolíme a opepříme a vaříme 20 minut. Do uvařené rýže vmícháme nasekanou zelenou petrželku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 884x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Rybí ragú se zeleninou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!