Játra na víně

Suroviny

(pro 1 osobu)
2 plátky jater (asi 150 g)- nejlépe králičí
hladká mouka
1 lžíce oleje
½ malé cibule
petrželka
2 lžíce bílého vína
sůl, pepř

ukázka receptu Játra na víně
Posunovut vlevo
ukázka receptu Játra na víně
Posunout vpravo

Postup

Plátky jater lehce naklepeme, poprášíme pepřem, omočíme v mouce a prudce opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Přidáme k nim na kostičky nebo na tenká kolečka nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku a společně smažíme asi 5 minut. Nakonec podlijeme vínem a hotová játra osolíme (ne dříve, ztvrdla by).
Podáváme s vařenými bramborami nebo s hranolkami a tatarkou, kečupem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 769x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,50 (počet: 6) 7,50 6 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Játra na víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist