Jemný kynutý koláč s třešněmi

Suroviny

250 g hladké mouky
100 g tuku
30 g cukru
30 g droždí
1 žloutek
sůl
100 ml mléka
500 g třešní (tmavé a světlé)
moučkový cukr na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Droždí rozdrobíme do vlahého mléka, do kterého jsme přidali půl kávové lžičky cukru, poprášíme trochou hladké mouky a necháme v teple zkynout. Vykynutý kvásek přilijeme k hladké mouce, přidáme cukr, žloutek, špetku soli a vařečkou vypracujeme hladké a lesklé těsto. Přikryjeme je utěrkou a necháme kynout. Zatím si omyjeme třešně a necháme je odkapat. Vykynuté těsto rozprostřeme na malý plech (stačí kruhová koláčová forma), povrch poklademe třešněmi. Kombinujeme světlé a tmavé třešně a vytváříme z nich obrazec (hvězdici, kosočtverec apod.). Koláč upečeme v předehřáté troubě. Hotový posypeme práškovým cukrem s vanilkou. Je to ideální moučník v období dostatku třešní.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 428x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jemný kynutý koláč s třešněmi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist