Velká ořechová bábovka
Suroviny
400 g polohrubé mouky
300 g cukru krupice
200 g Hery
5 vajec
2 lžíce rumu
100 g mletých ořechů
1 prášek do pečiva
1 sklenička mléka
Postup
Změklý tuk, krupicový cukr, žloutky a rum třeme až do pěny (trvá to dost dlouho a chce to trpělivost). V mouce rozmícháme prášek do pečiva, mléko trochu zahřejeme, aby bylo vlahé. Ořechy umeleme. Z bílků ušleháme sníh. Do žloutkové hmoty přimícháme postupně mouku s práškem, ořechy, mléko a nakonec tuhý sníh z bílků. Velkou bábovkovou formu vymažeme pečlivě tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní nalijeme a rozetřeme tak, aby ho u vnějších okrajů bylo asi o 1 cm více. Bábovku dáme do trouby předehřáté na 170 stupňů a pomalu pečeme. Trvá to asi jednu hodinu. Zda je bábovka upečená, můžeme zjistit zapíchnutím špejle do bábovky. Je-li po vyjmutí suchá a nic se na ni nenalepilo, je bábovka upečená i uvnitř. Po vyjmutí z trouby bábovku vyklopíme na tác. Pokud se hned nevyklopí, namočíme utěrku do studené vody, vyždímáme ji a položíme ji na povrch bábovky. Po chvíli se bábovka sama uvolní. Hotovou bábovku pocukrujeme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 067x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Velká ořechová bábovka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!