Vepřový řízek krok za krokem
Suroviny
600 g vepřového masa
sůl
olej (sádlo) na smažení
hladká mouka
2 vejce
mléko (pivo)
strouhanka
citron
Postup
Můžeme použít vepřové maso z kýty nebo z krkovičky - záleží na tom, zda chceme mít řízky libovější či tučnější. Pokud krájíme maso sami, ukrojíme si plátky "přes vlákno". Každý plátek masa naklepeme (ne příliš) z obou stran a posolíme. Do misek si připravíme hladkou mouku, strouhanku a do poslední misky rozklepneme dvě vejce a přidáme asi 1/4 l mléka nebo stejné množství světlého piva, špetku soli a směs důkladně vidličkou nebo metličkou rozšleháme. Posolené plátky masa postupně obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Strouhanku na obou stranách důkladně přitiskneme, aby při smažení odpadávala co nejméně. Smažíme v rozpáleném tuku (olej, sádlo). Ideální pro smažení řízků je fritovací hrnec - řízky v něm smažíme při teplotě 170 stupnů a nenecháváme je zbytečně moc ztmavnout, aby se nevysušily. Řízky podáváme s bramborem či bramborovým salátem a kolečkem citronu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 573x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřový řízek krok za krokem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!