Vepřový řízek krok za krokem

Suroviny

600 g vepřového masa
sůl
olej (sádlo) na smažení
hladká mouka
2 vejce
mléko (pivo)
strouhanka
citron

recept nemá fotografii

Postup

Můžeme použít vepřové maso z kýty nebo z krkovičky - záleží na tom, zda chceme mít řízky libovější či tučnější. Pokud krájíme maso sami, ukrojíme si plátky "přes vlákno". Každý plátek masa naklepeme (ne příliš) z obou stran a posolíme. Do misek si připravíme hladkou mouku, strouhanku a do poslední misky rozklepneme dvě vejce a přidáme asi 1/4 l mléka nebo stejné množství světlého piva, špetku soli a směs důkladně vidličkou nebo metličkou rozšleháme. Posolené plátky masa postupně obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Strouhanku na obou stranách důkladně přitiskneme, aby při smažení odpadávala co nejméně. Smažíme v rozpáleném tuku (olej, sádlo). Ideální pro smažení řízků je fritovací hrnec - řízky v něm smažíme při teplotě 170 stupnů a nenecháváme je zbytečně moc ztmavnout, aby se nevysušily. Řízky podáváme s bramborem či bramborovým salátem a kolečkem citronu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 573x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřový řízek krok za krokem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist